Information om fastigheterna

 

Från A till Ö

 

 

Barnvagnar

I huset på Furusundsgatan finns ett barnvagnsförråd  som du når genom den andra dörren på bortre kortändan av huset (den mot Studentbacken). Observera att enbart barnvagnar/insatser och pulkor/trehjulingar får placeras där. 

 

Bredband

Alla lägenheter är försedda med bredbandsuttag och bredband från Ownit med hastigheten 250 Mbit uppströms och nedströms samt  IP-telefoni för den som vill utnyttja det (ingår med 0 kr o fast avgift och 0 kr för flytt av telefonnummer).  Bredbandsuttaget sitter i de flesta lägenheter vid ytterdörren.  Mer hastighet (1 GBit för 199 kr/månad) kan köpas till samt ytterligare tjänster för avtalade priser hos Ownit.  För dig som vill ha IP-telefoni krävs en separat tjänstefördelare/router från Ownit.

 

För mer information och information hur du som är nyinflyttad ska göra kontakta Ownit:

 

Kundservice Privat

 

Telefon: 08 - 525 07 300

 

Mail: info@ownit.se

Observera att det är skatteverkets lägenhetsnummer som ska anges om ownit efterfrågar det, dvs ett fyrsiffrigt nummer där andra siffran anger vilken våning du bor på.

 

Cyklar

För er som cyklar finns cykelförråd inuti fastigheterna. Två på kortsidan av huset på Furusundsgatan placerat mot Patrullstigen (trappan) på plan -1 och plan -2. På Rindögatan finns det en bit in i huset, du når det via dörren på sidan av huset. Det finns även cykelställ på Rindögatan (föreningens) samt på Furusundsgatan (Stockholm stads). Med jämna mellanrum rensas cykelrum och cykelställ från skräp och obrukbara cyklar, vilka lämnas vidare för återvinning eller destruering.


Förestående rensning aviseras i god tid innan.

 

Förråd

Alla lägenheter förfogar över antingen ett källarförråd eller ett vindsförråd. På Furusundsgatan finns bara förråd i gångar mellan trapphusen samt i källaren. På Rindögatan på vinden och i källaren. Förråd följer normalt med när lägenheter överlåts och fråga gärna tidigare ägare var just ert förråd är placerat om ni inte fått veta det. Alla förråd ska vara märkta med namn och kontaktinformation så att hantverkare och styrelsen kan nå innehavaren vid arbete på stammar och vid läckage och dylikt. Omärkta förråd plomberas och töms efter en tid. Därefter magasineras innehållet ytterligare en tid innan det slängs. 

 

Försäkring

Alla lägenhetsinnehavare måste teckna så kallat bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Tilläggsförsäkringen täcker skador på delar av lägenheten som lägenhetsinnehavaren har underhållsansvar för, exempelvis golv, badrum och andra ytskikt. Saknar du tilläggsförsäkring och får en vattenskada (oavsett om den härstammar från din egen lägenhet) får du bekosta alla reparationer själv.

 

Gym

Vi har ett gym i källaren (ingång via trappan till höger om entrén) på Rindögatan. Önskar du kvittera ut en nyckel dit, vänligen kontakta Sven Erik Berggren, 070-9829985. En engångsavgift på 200 kr tas ut via Bredablick Förvaltning. Vid flytt överlåter du nyckeln till den nya lägenhetsinnehavaren.

 

Kabel TV

I månadsavgiften ingår digitalt grundutbud från Tele2. Grundutbudet omfattar de vanligaste kanalerna 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11, Kunskapskanalen, Barnkanalen och några till.

Man kan också i appen Comhem Play se grundutbudet i t ex mobilen (mer info se Tele2.se).

 

Kontakta Tele2 om du önskar fler/andra kanalpaket:

 

Telefon

90 222 (samtalskostnad motsvarande ett Sverigesamtal)

 
Eller 
Tele2.se/kundservice

 

Namn på dörrar

För att ändra namn på dörrar och i trapphus görs en "felanmälan" på Bredablicks hemsida www.bredablickforvaltning.se alternativt kan Bredablicks kundtjänst kontaktas, 010-177 59 00.


Av anmälan bör framgå:

Vilken adress som avses (Rindögatan 15 eller Furusundsgatan 2,4,6)

Vilken våning som avses

Vilket namn man byter från (och som nu står på dörren)

Vilket namn man byter till (och som ska stå på dörr och i trapphus)

Normalt skrivs efternamn (ett eller flera) ut på dörr och trapphus. Eftersom namnet på ägaren och namnet/namnen på dörren kan skilja sig åt sker inte namnbyte med automatik vid lägenhetsförsäljningar.

Parkeringsplatser

Föreningen har till sitt förfogande 1 P-plats bakom huset på Furusundsgatan, med infart från Furusundsgatan. Platsen är i nuläget uthyrd. Vid intresse om köplats, maila styrelsen@brfhaubitsen2.se eller lägg en lapp i styrelsens brevlåda på Rindögatan 15, 1 tr.


Föreningen har även, genom avtal med Brf Haubitsen 3, förtur att hyra 6 parkeringsplatser på parkeringen belägen mellan Furusundsgatan 10 och Rindögatan 15. Infart från Furusundsgatan. För mer information om de parkeringsplatserna, alternativt för att ställa dig i kö, maila styrelsen@haubitsen3.se


 

Denna sida kan komma att utökas allt eftersom ny information efterfrågas och vi får frågor från våra medlemmar. 

 

 

Uppdaterat 2021-04-12